Brukardagen Socionomerna 16/12

Den 16/12 deltog Talbart på brukardagen på socionomerna här i Göteborg.

Det var en mycket givande och inspirerande eftermiddag med flera representanter för olika brukarorganisationer som GIL, RSMH och HSO bland annat.

Vi började med mingel där vi brukarorganisationer hade bord med information dit studenterna kom och pratade och ställde frågor kring oss och vad vi gör och vad vi står för.

Jag fick många intressanta frågor kring Talbart. Till exempel var många studenter intresserade av hur vi startade och vad vi vill uppnå med gruppen. Det var väldigt roligt och givande att få möta så många engagerade och intresserade studenter! Det känns extra viktigt eftersom det ju är så att de snart kommer ut i arbetslivet i sin roll som socionomer och då kommer möta bland annat människor med psykisk ohälsa. Många socionomer blir kuratorer eller arbetar inom socialtjänsten vilket innebär direkt kontakt med människor där bemötandet och insikten i problematiken blir väldigt viktig. Efter mötena med studenterna känner jag mig mycket hoppfull, det finns ett genuint intressen av och omtanke om människor i olika situationer!

Efter minglet var det en föreläsning med verksamhetsledaren från GIL som delade med sig av sin historia och vad GIL är och vad dom vill uppnå. Känslan som jag fick av föreläsningen var glädje över att det finns så många människor som brinner för det dom gör och arbetar aktivt för att förändra samhället till det bättre! Fantastiskt!

Eftermiddagen avslutades med en panel och frågestund där studenterna fick tillfälle att få svar från oss alla på saker de undrade över.

Kort sagt en mycket lyckad eftermiddag med många nya insikter och tankeställare. Det var också en eftermiddag som gav mycket energi för att fortsätta arbetet för att förbättra situationen i samhället så att alla kan delta med alla sina olika förutsättningar!

//Agneta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s